bild på Gamla Stan

Bilder från Gamla Stan

Kyrkor i Gamla Stan

Torg i Gamla Stan

Övriga kort från
Gamla Stan


Bostadsrättsföreningar i Gamla Stan

Gamla Stan består av 370 fastigheter. Ett antal av dessa är bostadsföreningar. De flesta av föreningarna är små bostadsrättföreningar med mindre än fyrttio bostadsrätter. Nedan finns ett axplock av de bostadsföreningar som är belägna i Gamla Stan.

Atlas 7

Fastigheten är från 1600 och 1800-talet. Det finns sju lägenheter och en lokal i föreningen. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Skomakargatan 32. Föreningen har genomfört stambyte på fastigheten.

Brf Bågspännaren

Fastigheten är från år 1635. Huset är ombyggt år 1937.Det finns sju lägenheter och två lokaler i föreningen. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Kornhamnstorg.

Brf Cepheus

Fastigheten är från år 1600-talet. Det finns 68 lägenheter och 25 lokaler i föreningen. Alla fastigheterna i föreningen är stambytta(år 1999),elbytta,fasader målade, tak renoverade och trapphusen renoverade. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Köpmangatan .

Brf Europa 7 och 8

Fastigheten är från 1850, medeltida källare. Det finns 44 lägenheter och 6 lokaler i föreningen. Hela fastigheten är helt renoverad.(Avslutades 2005). Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Köpmangatan .

Brf Galatea 1

Fastigheten byggdes år 1650 och består av ett hus i fyravåningar. Föreningen har 8 bostadsrätter och upplåter tre lokaler med hyressrätt. Total lägenhetsyta i föreningen är 427 kvm och 138 kvm lokalyta.Bostadsrättsföreningen registrerades år 1987. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Sven Vintappares Gränd.

Brf Iphigenia 2

Huset byggdes troligen på 1750-talet. Byggnaden som består av ett stenhus i fyra våningar med vind och källare.Föreningen upplåter sju lägenheter med bostadsrätt.Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Yxsmedsgränd.

Brf Johannesgränd 4

Bostadsrättsföreningen köpte fastigheten år 2005. Det finns 10 lägenheter i föreningen. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Johannesgränd 4.

Brf Knappmakarens hus

Delar av byggnaden är medeltida, det redovisningsmässiga byggnadsåret är 1929. Föreningen har åtta bostadsrätter och lägenhetsyta på sammanlagt 267 kvm. Föreningen äger en lokal på 20 kvm som hyrs ut. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Köpmangatan.

Brf Långa Brinken

Föreningen äger fastigheten Stockholm Morpheus 10. Husets källare har anor från medeltiden, medan övriga huset byggdes under 1600- och 1700-talet. Föreningen har 9 stycken bostadsrättslägenheter och tre lokaler. Huset har tre våningar. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Västerlånggatan 57.

Brf Mälartorget 13

Fastigheten byggdes år 1859 och består av ett flerbostadshus i fem våningar.Bostadsrättsföreningen registrerades år 1974.Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt.Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Mälartorget.

Brf Palamedes 2

Fastigheten är från 1500-1850 och består av ett flerbostadshus i 4 våningar.Bostadsrättföreningen består av 8 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Kåkbrinken.

Brf Pegasus nr 10

Fastigheten är från 1680-talet.Bostadsrättföreningen består av 21 bostadsrätter och ett fåtal affärslokaler. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Österlångatan.

Brf Perseus 1

Fastigheten är från år 1336. Bostadsföreningen registrerades år 1983. Föreningen upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Bostadsföreningen har 722 kvm lägenhetsyta och 108 kvm lokalyta.

Brf Phaeton 4&5

Bostadsföreningens hus byggdes på 1600-talet. Bostadsföreningen bildades år 1999. Bostadsföreningen har 12 bostadsrätter och två stycken hyreslokaler. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Köpmangatan.

Brf Pomona Mindre

Föreningens fastighet är från år 1650. Fastigheten förvärvades 1974. Föreningen har 15 lägenheter. Antal lokaler (med hyresrätt) är 5 stycken. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Gåsgränd.

Brf Pyramus

Föreningens fastighet är från 1600-talet. Bostadsrättsföreningen har 31 lägenheter. Fastigheterna har kvar sin yttre 1600-tals fasad, men har hiss,förråd och renoverade våtutrymmen. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Schönfeldts Gränd.

Brf Stora Steenhuset

Adress: Ehrencreutzska paradvåningen. (Stora Nygatan 22 – Yxsmedsgränd – Lilla Nygatan 13 1/2). I bostadsföreningen finns bostadsrätten den ” Ehrencreutzska paradvåningen”. Denna bostadsrätt är en av gamla stans finaste bostadsrätter. Bostadsrätten har väggfasta målningar som troligen har målats av konstnären hovmålaren och hovintendenten Johan Pasch. Byggnaden är från 1600-talets slut. Brf Stora Stenhuset består av 17 stycken bostadsrätter och två lokaler. Bostadsföreningens fastighet renoverades 1999, då genomfördes även stambyte.

Brf Thisbe 4

Fastigheten byggdes år 1650 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar.Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 1986. Föreningen består av åtta lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Bostadsrättsföreningens fastighet finns på Lilla Nygatan.


Gamla Stans hemsida
Gamla Stans länksida


Brf i Gamla Stan
Ombildning av hyresrätter
Köpa en bostadsrätt i Gamla Stan
Sälja en bostadsrätt i Gamla Stan
Finansiera ditt bostadsköp

Gamla Stans röstade på..


Café och restauranger i Gamla Stan
Hotell i Gamla Stan
Museum i Gamla Stan
Butiker i Gamla StanKonst i Gamla Stan, del 1
Konst i Gamla Stan, del 2
Konst i Gamla Stan, del 3
Konst i Gamla Stan, del 4
Konst i Gamla Stan, del 5
www.gamla-stan-stockholm.se


© 2006-2008 R.E.G.www.gamla-stan-stockholm.se har funnit på nätet sedan 1 juli 2006.
www.gamla-stan-stockholm.se beskriver bostadsorten Gamla Stan.
gamla-stan-stockholm.se är optimerad för webbläsaren Firefox .
Du kan ladda ner Firefox gratis!