Gamla Stans fastigheter

Stockholm är en vacker stad!

Välkommen till ”bloggen om Gamla Stans köp- och säljfastigheter”.

I Stockholm finns modern miljö, här finns vatten, svanar, trädgårdar och parker. Här finns också historia, allra tydligast i Gamla Stan.

Ta en tunnelbana till Gamla Stan och känn på historians smaker och dofter.

Här finns det mesta bevarat sedan innan Stockholm blev modernt. Här levde de fattiga och utslagna, här levde glädjeflickorna, prästerna och hamnarbetarna i olika gränder men nära varann.

Gamla Stan idag

Den här bloggen handlar främst om att köpa och sälja fastigheter här i Gamla Stan. Här finns kaféer och restauranger, hotell, butiker, konstateljéer, museum, ett par kyrkor och några torg.

Det som saknas inne i Gamla stan är möjligen vårdinrättningar och tandläkare. Här finns ingen akutvård att tillgå. Det får man söka sig till med hjälp av tunnelbana, buss eller promenadskor. På Södermalm finns vårdcentral och tandläkare och även inne i city, om man vill åka åt andra hållet. För sjukhusvård finns Södersjukhuset närmast eller Karolinska om man vill norrut. Akut tandläkarvård finns i Stockholms city.

Signifikant för Gamla Stan är alla dess turistbutiker. Här finns huvudgatan Västerlånggatan där det kryllar av turistbutiker och restauranger, kaféer och barer. På sommaren är det svårt att ta sig fram och har man bråttom så väljer man en annan gata. I Gamla Stan finns också några av stadens mest berömda byggnader, som Stockholms Slott och Storkyrkan. Utanför Storkyrkan finns stortorget, där man i juletid finner en av Stockholms mest kända julmarknader och runt torget ligger en mängd olika restauranger och butiker.

Går man en liten bit utanför huvudgatan finner man många små konstateljéer och udda butiker där man kan hitta lite udda saker som kristaller och vinylskivor som exempel. Läs vidare på vår sajt för att se fastigheter och lokaler som kan vara av intresse.