Hotell i Gamla stan

Det finns en hel del hotell att välja mellan i Gamla stan, allt från små pittoreska till stora moderna. Här kommer några förslag på omtalade och fyrstjärniga hotell.

Collector’s Victory Hotel

Med bara några minuters gångväg från tunnelbanestationen i Gamla stan hittar du Collector’s Victory Hotel. Hotellrummen är inredda med marint tema och har badrum med golvvärme, badrockar att låna, platt-tv, stereo och det är gratis wifi i hela hotellet. Du kan slappna av i deras avsvalkningspool och sitta en stund i bastun. I restaurang Djuret kan du avspisa både kött och fisk och även goda skaldjursrätter finns. Efter maten kan du stanna till i loungebaren Tweed för att ta en drink eller två. Vill du hellre dricka vin besöker du vinbaren The Burgundy.

Hotel Gamla Stan

Detta hotell innefattar tre byggnader och har anor ända tillbaka från 1600-talet och vissa detaljer är från hotellets begynnelse. Hotel Gamla Stan är ett förtjusande boutiquehotell med ett lyxigt boende mitt i Gamla stan. En del av rummen har en underbar utsikt över vattnet medan andra bjuder på utsikt över de omtalade, smala kullerstenarna och gamla historiska byggnader. Vill du besöka Stockholms slott är det bara ungefär en kvarts gångväg dit och de flesta sevärdheter ligger även de på gångavstånd. På hotellet finns en reception som är öppen dygnets 24 timmar, gratis wifi, ett fitnesscenter samt en restaurang som erbjuder kontinental och vegetarisk mat och buffé.

Collector’s Lady Hamilton Hotel

Endast cirka 400 meter från Gamla stans tunnelbanestation ligger detta förtjusande hotell som även det är fyrstjärnigt. Huset som inrymmer hotellet är kulturmärkt och från 1400-talet och alldeles bredvid ligger Stockholms slott. Hotellrummen har egna badrum och badprodukterna är miljövänliga. Rummen är inredda med gamla, antika möbler, fina tavlor och i taket finns det en kristallkrona. På hotellets Bistro Emma serveras afternoon tea alla helger mellan september och mars.