Kaféer i Gamla stan

I Gamla stan finns det många mysiga kaféer att besöka i de mysiga gränderna och här kommer exempel på några av dem.

Brända tomten

Mitt i Gamla stans oas ligger Brända tomten, som innefattar kafé, restaurang, bistro, vinbar och bageri. De har öppet året runt så är du på besök i Gamla stan under vinterhalvåret, besök det gärna. Brända tomten har både laktos- och glutenfria produkter och de har två olika bagerier så du garanterat får gluten- och laktosfritt. Brända tomten erbjuder även en prinsesstårta som är både gluten- och laktosfri, och det är mycket ovanligt.

Chokladkoppen

Mitt på Storgatan hittar du kaféet Chokladtoppen, och här finns en trevlig uteservering. Det kostar lite mer att fika här än på andra kaféer i Gamla stan, men produkterna är mycket bra och det är gemytligt att sitta mitt på torget och titta på när folk spatserar omkring. Det kan vara allt från turister på stadsvandring till de som bara är ute för att shoppa. Har du tur kan du få lyssna på de gatumusikanter som brukar stå här på soliga dagar. Chokladtoppen är känd för sin goda, varma choklad med en lika god kanelbulle till. Här fås amerikansk storlek på desserterna, så tycker du om stora bakverk har du kommit rätt.

Caffellini

Som det hörs på namnet är det ett kafé som serverar italienskt. Caffellini ligger på Västerlånggatan och några sittplatser finns inte, här dricks kaffet stående. Det sägs att kaféet serverar det godaste kaffet i Gamla stan. Under lunchtid på vardagarna är det ofta långa köer hit. Om du inte vill stå upp och dricka kan du köpa kaffe, ta med och sätta dig på stenkajen vid Kornhamn. Därifrån har du underbar utsikt över sundet och båtarna som ska in i slussen, något som alltid är lika intressant och trevligt att se.